Het bordspel

Het bordspel rondom rouwverwerking dat voor eenieder toegankelijk is. Het bordspel is in te zetten door een therapeut, op school of gewoon thuis aan de eettafel.

Het doel van ‘Ik vergeet je niet’ is op de eerste plaats om kinderen van 4 t/m 12 jaar, maar in wezen iedereen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 4 jaar, te stimuleren in het verwerken van hun rouw. Dit door middel van een bordspel.

Ten tweede is het doel dat de personen die het spelen zich naar buiten kunnen richten. Zodat ze hun gevoelens en gedachten ook met anderen delen. Ook speelt zekerheden, vertrouwen en geborgenheid hier een belangrijke rol in. Dit zodat de spelers zich op hun gemak voelen en het uiten van gevoelens en gedachten prettiger zal verlopen.

Het is een actief spel waarbij communicatie een grote rol speelt, zowel verbaal als non-verbaal. Door er verschillende onderwerpen aan te verbinden zal het speelbaar zijn voor verschillende typen personen. Het bordspel draait vooral om de verschillende vragenkaartjes. Aan de hand van deze vragenkaartjes zullen er ook gesprekken rondom de overledenen ontstaan. het spel bestaat uit 3 categorie├źn namelijk: herinneringen, over mij en herinneringendoos.

Ik hoop dat dit product jou zal weten te raken, inspireren, interesseren en vooral op weg helpt tijdens het verwerken van rouw.