Wat fijn dat je er bent!

Mijn naam is Brenda Delahaije, ik ben afgestudeerd Pedagoog en werkzaam als Medisch Pedagogisch Medewerker. Tijdens mijn werk kom ik in aanraking met (aankomende) sterfgevallen waarbij ik kinderen begeleid.

In mijn derde studiejaar heb ik ervoor gekozen om de minor Spelenderwijs te volgen. Tijdens deze minor heb ik het bordspel ‘Ik Vergeet Je Niet’ ontwikkeld. Aan het einde van de opleiding heb ik mee gedaan aan de Denk Groter Prijs van Fontys. De jury zag potentie en Fontys Pulsed heeft mij vervolgens geholpen met het design.

Net zoals vele ben ik zelf op jonge leeftijd meerdere malen in aanraking gekomen met verlies en dus ook rouw. Ikzelf praat over mijn gevoelens, gedachten en herinneringen waardoor ik toe kom aan rouwen en verwerken. Dit staat haaks tegenover mijn broertje die veel moeite heeft gehad, en nog altijd heeft, met het verwerken van zijn rouw.

Toen hij vier jaar oud was overleed onze opa, hij werd heel stil en dit viel zijn leraren ook op. Van hun kreeg hij een voorleesboek over een jonge wiens oma overleed. Dit hielp hem niet aangezien dit boek over iemand anders ging, niet over hem, niet over zijn opa en dus niet over zijn situatie. Dit is de reden waarom ik het zo belangrijk vind om iets te ontwikkelen wat op eenieder toepasbaar is.

Tijdens mijn werk binnen een ziekenhuis heb ik gemerkt dat kinderen vaak buiten schot worden gehouden wanneer een dierbare overlijdt. Ouders geven aan dat ze het lastig vinden om met hun kinderen erover te praten, want waar heb je het dan over? Vandaar dat ik via dit spel handvaten wil bieden tijdens deze moeilijk en kwetsbare periode.

Als doel wil ik stellen om dit bordspel voor eenieder toegankelijk te maken. Het bordspel is in te zetten door een therapeut, op school of gewoon thuis aan de eettafel. Een veilige plek en prettige sfeer is van belang om ervoor te zorgen dat eenieder zich kwetsbaar en open kan opstellen.